“Daydream Rituals”
Soloshow at Bricks Gallery_
2022


"Morten Plesners soloudstilling Daydream Rituals på Bricks Gallery afslører nye og komplekse lag af betydningen af kunstnerisk metode og intention. Mens kontrasten mellem det kontrollerede og det tilfældige, det bløde og det vilde, og det urtidige og det futuristiske altid har været kerneelementer i Plesners kunstneriske praksis, åbner introduktionen af nye materialer såsom lasere, papyrus, trommebækkener og lyd op for nye åndelige og sanselige horisonter i hans værk.

Udstillingens titel, Daydream Rituals, henviser til Plesners kunstneriske metode såvel som til værkerne selv. Plesners kreative proces karakteriseres af en kontinuerlig dialog mellem den meget konkrete, gentagende og intentionelle dimension af ritualet og den mere udefinerbare, flygtige og uforudsigelige energi fra dagdrømmen.


Samtidig synes den nye serie af værker også at antyde mere mytologiske og fiktive aspekter, med materialer, kompositioner og lyd, der henviser til spirituelle praksisser, ikonografi og forkulturaestetik. Et eksempel herpå ses i Plesners laserserie, Median Figure, hvor stykker af egyptisk papyrus udgør lærredet til symmetriske cyanotypetegninger lavet af blåt spektrum fra en programmeret laserstråle. Og i Knotweed Structure antyder to lerfigurer en tempellignende struktur toppet med trommebækkener, næsten som en gong. Besøgende inviteres til at slå på bækkenerne, og den resulterende lyd, kombineret med optagelsen af den metalliske lyd af køling af ler fra brændingerne, giver værket selv en næsten ceremoniel karakter - og minder om musikkens iboende helbredende egenskaber. Daydream Rituals omfatter en liste over nyproducerede værker, herunder vægophængte porcelænsskulpturer, gulvplacerede kapillære lerfigurer og cyanotype laserprints."

Tekst - Nanna Strøjer


www.bricksgallery.dk︎Contactmortenplesner.art @ gmail.com  
@mortenplesner
 
+45 30220362  
   
Munkedammen 34, 4320

Lejre, Denmark